Trouwringen showroom Purmerend

Trouwen in Purmerend

 

Purmerend: De ideale plek voor jullie huwelijk! 

 

Niet alleen Purmerenders vinden gemakkelijk de weg naar het stadshuis voor hun huwelijksdag, maar ook mensen van buiten de gemeente komen graag naar Purmerend om daar te trouwen of hun partnerschap te laten registreren. Het team Burgerzaken van de gemeente, met name de ambtenaren van de burgelijke stand, spelen een centrale rol bij het voltrekken van huwelijken en partnerschapregistraties. 

Voorafgaand aan een huwelijk of regsitratie van een partnerschap moeten enkele formaliteiten worden vervuld. Op deze pagina vind je meer informatie over deze procedure.

Bekijk hier het overzicht van de trouwlocaties in Purmerend.

Voor het plannen van jullie huwelijk of partnerregistratie in Purmerend is het belangrijk om altijd contact op te nemen met de ambtenaren van de Burgelijke Stand van de gemeente Purmerend.

Melding van voorgenomen huwelijk

Om te kunnen trouwen, dien je eerst een verklaring over jullie voorgenomen huwelijk af te leggen. Momenteel is het nog niet mogelijk om dit digitaal te doen, maar deze optie zal in de toekomst beschikbaar worden.

Het is mogelijk om in elke gemeente in Nederland te trouwen. Bij het afleggen van de verklaring geven jullie aan in welke gemeente jullie willen trouwen. Ook bespreken we dan jullie wensen voor de huwelijksvoltrekking. Deze details kunnen later nog worden besproken met de ambtenaar die jullie huwelijk zal voltrekken.

Huwelijksplechtigheid of Partnerschapsregistratie

Het sluiten van een huwelijk of patnerschapsregistratie is gebonden aan wettelijke regels, maar biedt ook mogelijkheden voor een persoonlijke invulling van de plechtigheid. In Purmerend zijn er enthousiaste trouwambtenaren beschikbaar die desgewenst contact met jullie opnemen over jullie wensen voor de ceremonie. Bij aankomst op de trouwlocatie worden jullie verwelkomd door een gastheer of gastvrouw, die jullie en jullie gasten verder zal begeleiden. Het maken van foto's is uiteraard toegestaan, maar het strooien van confetti helaas niet.

 

Touwlocaties

Purmerend biedt diverse trouwlocaties aan. Huwelijken vinden plaats van maandag tot en met zaterdag, met verschillende tijdslots beschikbaar. Een afspraak maken kan tot maximaal 1 jaar van tevoren.

Voormalig stadhuis op de Kaasmarkt:
Een sfeervolle trouwlocatie met plaats voor ongeveer zestig personen. Het voormalig stadhuis, gebouwd in 1911 in renaissance-stijl, beschikt over een slanke toren met een carillon. Voor en na de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie kan dit carillon voo jullie spelen. In het voormalig stadhuis is ook het Purmerends museum gevetigd.

Stadhuis Purmersteenweg: trouwzaal
De trouwzaal biedt plaats aan maximaal 2- gasten is geschikt voor zowel uitgebreide cermonies als korte, zakelijke huwelijken.

Stadhuis Purmersteenweg: raadzaal
De raadzaal biedt plaats aan maximaal 120 personen en is ideaal voor grotere groepen.

Ander trouwlocaties in Purmerend:
- Theater de Purmaryn Waagplein
- Burggolf Purmerend
- Biercafé de Bontekoe
- Café Aad de Wolf/Lansdael
- De Markthal Purmerend
- Pop- en Cultuurpodium P3
- Kriti Grieks Restaurant & Tapasbar
- Lutherse Kerk
- Villa Clementine
- Restaurant Saporetti
- Restaurant Spijkerman Eten en Drinken
- Dijklander Ziekenhuis
- Hospice In Vrijheid

Locaties in Beemster:
- Agrarisch museum Westerhelm
- Infocenter Beemster
- Het Heerenhuis/Brasa Beemster
- Museum Betje Wolff
- Fort bij Spijkerboor
- Fort Resort Beemster
- De Keyserin
- 'Stoer' in de Beemster
- Golfbaan Beemster